מרגע שהטבעת נשלפה הכי חשוב זה קודם כל לקבוע תאריך מכמה סיבות , הראשונה היא כמובן לא למשוך את הטייטל "מאורסים" לאורך זמן ושנית תאריכים פנויים באולמות האירועים.
זוגות המגיעים לזמנם להתחתן כדת וכדין מלאי ההתרגשות מרגע יציאת ההודעה על הטבעת הנשלפת, הריצות מתחילות, לבחור אולם אירועים או לבחור גן אירועים, שמחלה אחת או שתיים, קייטרינג, חתונת קונספט, כמות מוזמנים וזה באמת לא נגמר עד יום החתונה עצמו.
אבל לפני כל הריצות ההמלצה שלנו קודם כל היא כמובן לקחת נשימה עמוקה והירגע ולחשוב בצורה פרקטית יותר, כידוע הדת שלנו מונה בתוכה המון איסורים ואם אנחנו רוצים חתונה הלכתית עלינו להתחשב בהכול וכמובן גם בתאריך החתונה .
בכתבות הקודמות הוסבר על תאריכים בהם אסור על פי היהדות לקיים שמחות וחתונות בפרט, לעומת זאת דובר גם על תאריכים אשר מומלץ להתחתן בהם שמא הם מביאים מזל וברכה .
אחד התקופות בהם אסור על פי היהדות לקיים בהם אירועים הוא כמובן ימי ספירת העומר , ימי ספירת העומר נקבעו כימי אבלות בעם ישראל בגלל מות תלמידי רבי עקיבא בתקופה זו. לכן, אין נוהגים לשמוח בימים אלו, והדבר מתבטא גם בהימנעות מתספורת ונישואין.
בימים אלה צריך להימנע כמה שיותר מהשמעת מוזיקה בפומבי, תספורות, גילוח וכיוצא מזה, מיותר לציין כי לא היה אסור להתחתן בימים אלו אני לא חושבת כי זוגות רבים היו מעוניינים להיכנס יום חתונתם ללא תספורת וגילוח (מינימלי ביותר).
יחד עם זאת כן ניתן לערוך חתונות בליל ל"ג בעומר וגם כאן זה מתחלק על פי העדות האשכנזים והספרים אשר ההבדל ביניהם הוא בחינת הנושא האם מותר להתחתן ביום ל"ג בעומר או לא.
בשנים עברו ובשנה האחרונה בפרט נתקבל דיווח כי כל אולמות האירועים היו תפוסים בליל ל"ג בעומר , כנראה שהזוגות שהמתינו 49 ימים (בין חג הפסח לל"ג בעומר+ ספירת העומר) לא יכלו כבר לחכות וביום הראשון בו הרבנות התירה זאת הם קבעו להתחתן, ואם נהיה קצת רציניים יש האומרים כי יום לג בעומר הינו יום מיוחד וזו מצווה להתחתן בל"ג בעומר על כן כאן מתחילה כל הבהלה לסגירת החתונה בתאריך זה.
ככתוב - "עד פרוס העצרת" לפיכך הוא עד כמחצית החודש לפני העצרת (=חג שבועות) – ומכאן – ל"ג בעומר.
מכאן התפתח המנהג להפסיק נהגי אבלות שנהגו מפסח ולייחד את יום ל"ג בעומר לשמחה, שביטוייה הגבוה ביותר – שמחת התקשרותם של איש ואישה בקשר הנישואין.
עוד חשוב לציין כי חלק מהאולמות עדיין לא נכנסו למחירי חורף בתאריכים אלה ועל כן הזוג יוצא ברווח מכל הצדדים, גם חתונה ביום זה הנחשב למצווה וגם מחירי חורף שמבחינת רבים זהו גורם מכירע לסגירת התאריך בעונה מסויימת. וכמובן שאי אפשר לשכוח מזג האוויר, האקלים בימים שלאחר פסח מתייצבים הרבה יותר, כלומר השמש בדרך כלל מנופפת לנו לשלום ואולי תביא איתה איזשהו משב רוח מרענן.