מקווה- הינו מאגר מים שלא שואבים אותם ונועדו לשמש גבר ואישה יהודיים על מנת לקיים את מצוות הטבילה. למקווה שימושים רבים כגון טבילת אישה בגיל הפריון פעם בחודש, טבלית כלים חדשים בגדים וכו' .
מצוות הטבילה חלה גם על נשים לפני יום חתונתן על פי ההלכה היהודית בכדי לעבור משלב הטומאה לשלב הטהרה על האישה לטבול במקווה ורק לאחריו היא מותרת לבעלה. בגלל שהיהדות תומכת במצוות "מימוש הנישואין" ביום החתונה, הכלה צריכה לטבול במקווה לפני שהיא מתחתנת .
המקווה המודרני נראה כמו בריכת שחייה קטנה, המקווה מאופיין בפשטות וצניעות המציע את מתנת הטהרה והקדושה ובנוי לפי ההגדרות המורכבות המפורטות בהלכה. לדוגמא המקווה צריך להיבנות כחלק בלתי נפרד ממבנה בנוי ובתוכו צריכים להיות כ- 750 ליטרים של מי גשמים שנאספו אך תוך המקווה ושוב על פי ההלכה.
כיום מרבית המקוואות בעלות מערכת סינון וטיהור מים, מימי המקווה הם לרוב בגובה החזה והירידה אליהן היא באמצעות מדרגות, טמפרטורת המקווה הינה נוחה ונעימה.
על פי המסורת כאשר כלה לעתיד טובלת במקווה היא נולדת מחדש אל תוך הקשר הזוגי והחיים החדשים ביחד המהווים בריאה חדשה.
ההכנה לטבילה נעשית בחדרי האמבט הצמודים למקווה ומאפשרית הכנה פרטנית ונעימה.
הטבילה תעשה אחרי צאת הכוכבים על כן זה משתנה בין שעון חורף לקיץ ובדרך כלל ביום שלפני החתונה.
חווית הטבילה לכלה הינה מן החווית שהיא תמיד תזכור כאשר המנהג הוא שהכלה לעתיד יוצאת מבית אימה ומלוות אותו בשירים וריקודים כל מכרותיה, הכלה תיכנס למקווה (לא להפוך את זה להצגה רצוי להיכנס עם אימא או אחות) ותאמר את הברכה על הטבילה. האישה טובלת 3 פעמים יש גם כאלה שטובלות שבע פעמים ומבקשות את תפילותיהן הטבילה תעשה בידיים פרוסות ובלי שתיגע בכלום על מנת שלא ישמש חוצץ מה שמוביל אותנו להכנה על הכלה ובכלל כל אישה הנכנסת לטבילה לנקות כל מחסום מגופה לדוגמא- ללא לק או ציפורניים, ניקוי יסודי של כל חלקי הגוף, לאחר סירוק השיער לבדוק שאין נשירה על הגוף וכו'.
בסוף הטבילה נהוג כי הכלה תלבש לבן ויקבלו את פניה בזריקת סוכריות ומגשים של מתוקים על מנת להמתיק את דרכה, תפילותיה של אישה לאחר שטבלה יש כוח גדול על כן נהוג כי הכלה לעתיד תברך באופן אישי את כל מי שחפצה , על הכלה לשמור את אישור הטבילה על מנת להעביר זאת לרבנות.
בצאתה מהמקווה אל בית אימה ימשיכו ללוות אותה השירים והריקודים עד שיגיעו למקום שם תערך לכבודה מסיבת המקווה בו יהיו נוכחות נשות המשפחה וחברות קרובות אשר יברכו אותה ויקבלו את פניה במיני ממתקים, ומתנות.
חשוב לציין כי כיום הבלניות במקוואות הנשים עושות מיני הנחות כמו לק מלא בציפורניים, בניית ציפורניים וכו'.
כמו כן טבילה עם קעקוע גם היא מותרת מכיוון שהקעקוע הינו חלק מהגוף ואינו מהווה חציצה בטבילה.
לעומת זאת טבילה עם ראסטות או צמות מהווה מעט בעיה שכן כחלק מההכנה הוא לחפוף את השיער ולהסתרק ורצוי שלא יהיו קשרים, אם צמות או ראסטות העניין קצת בעייתי ולא ניתן לממש את ההכנה הזו במלואה.
כלה בהריון גם היא חייבת לטבול ואין שום דבר המונע זאת.
כשר, כשר, כשר – מזל טוב